:: Nurul Iman Qistina ::

Archive for the ‘1’ Category

300 hari

Asalamu’alaikum!!!

Qisy dah berusia 10 bulan tau 🙂 Tapi yang tak best ialah Qisy demam 3 hari. Mummy sampai ambil cuti sehari semata-mata nak berikan ekstra perhatian untuk Qisy. Love u mummy!!! Daddy kerja sendiri, jadi tak payahlah dia mintak cuti 🙂

Dalam entri pasni Qisy nak cerita tentang mainan baru yang daddy beli untuk qisy belajar jalan. tunggu tau!!!

300 hari 2

Alamak!!! Terkantoi masa tengah main dalam ofis daddy. Huhu 🙂

Di usia 270 hari @ 9 bulan, Qisy dah mula merangkak. Hari pertama Qisy merangkak ialah semasa beraya di Kelantan.

Yang lagi best ialah Qisy kemaruk nak berdiri. Kesian kat mummy dan daddy sebab kadang-kadang (macam selalu jer, hihi) Qisy akan menangis atau merengek bila duduk atau baring. Tapi bila daddy angkat dan bagi Qisy berdiri, terus diam. Seronok berdiri tau 🙂

Qisy berdiri

Qisy 9 bulan 3

Qisy berdiri 2

Tahun ni adalah tahun pertama Qisy sambut Hari Raya. Meriah sangat-sangat. Kat rumah nenek Esah, ada wak, acik dan paman yang ramai! Rajin bebenor diorang ber’baraan’ (bahasa jawa yang bermaksud ziarah). Paling terharu ialah masa ‘ngepuro’ atau saling bermaaf-maafan.

Beraya kat rumah Tok Ma pulak walaupun tak banyak ziarah, tapi makan sedaaaaaaappp!!! Terutama sekali daddy yang makan roti jala buatan aunty tiap-tiap hari!

Baju raya tahun warna utama ialah Hijau kat rumah Nenek Esah dan Kuning kat rmah Tok Ma. Warna-warna lain mummy beli warna biru dan oren 🙂

Selamat Hari Raya semua!!!

Qisy Raya 2009 2

Qisy raya 2009

Assalamu’alaikum… Hi semua… huhu lamanya Qisy tak update blog. Tiba-tiba dah masuk 8 bulan dah usia Qisy.

Qisy 7 bulan 3

So, apakata Qisy kongsi dulu tentang apa yang berlaku menjelang Qisy umur 7 bulan sebulan yang lalu.

1. Qisy dapat buku pertama

Qisy 7 bulan 1

Entah kenapa, masa ikut daddy dan mummy pergi kedai buku MPH, Qisy jadi teruja. Qisy rasa macam nak semua buku-buku kat kedai tu. Daddy pun belilah buku pertama untuk Qisy. Kata daddy;

Besar nanti, daddy tau Qisy mesti suka membaca.

Ikut perangai daddy kot. Daddy ni ulat buku. Dia pun dah 7 buah buku dia tulis. Apa pun, thank you daddy!

2. Qisy jadi pembawa virus

Jangan salah faham tau! Bukan virus H1N1, tapi virus sakit mata. Qisy dapat sakit mata kanan. Mungkin berjangkit kat nurseri kot.

Qisy 7 bulan 4

Yang bestnya, berjangkit kat daddy pulak. Kesian dia kena cuti sehari dari bersiaran langsung sebagai pengacara studio masa Tilawah al-Qur’an Kebangsaan kat Perak.

Lepas tu berjangkit kat mummy, pastu berjangkit kat Aunty Babe yang selalu datang KL untuk urusan kerja dan tengok Qisy. Soriiii semua…

3. Qisy dah boleh duduk

Qisy 7 bulan 2

Bab ni yang paling best. Qisy dah pandai duduk I tell you. Cuma masa tu sedang gigih berusaha untuk ‘landing’ dari duduk kepada meniarap. Pernah sekali Qisy macam terjatuh. Sakitttt… tapi nasib baik mummy ada 🙂 Sayang mummy!!!

Qisy terpaksa berhenti dulu… jumpa lagi ek!

Bab

Qis 5 monthsJalan-jalan dengan mummy & daddy

Qis 5 months 1

Qis 5 months 2Temankan daddy buat kerja, menaip-naip 🙂

Q 5 bulanSekarang Qisy suka tidur meniarap. Entahlah kenapa kata daddy.

Q 5 bulan 2Penat tidur selepas daddy dan mummy bawa keluar jalan-jalan petang

Q 5 bulan 1Dads’ dan Moms’ Princess… Princess Qistina

q1Sajer jer ni… takder idea nak tulis apa. Hik hik hik 🙂

Tanggal 13 Februari, maka Qisy sudah berumur 2 bulan. Huhu, rasa macam baru semalam keluar dari perut mummy 🙂

qisy-2-bulan1

qisy-2-bulan-2

qisy-2-bulan-3

qisy-2-bulan-4