:: Nurul Iman Qistina ::

Assalamu’alaikum… Hi semua… huhu lamanya Qisy tak update blog. Tiba-tiba dah masuk 8 bulan dah usia Qisy.

Qisy 7 bulan 3

So, apakata Qisy kongsi dulu tentang apa yang berlaku menjelang Qisy umur 7 bulan sebulan yang lalu.

1. Qisy dapat buku pertama

Qisy 7 bulan 1

Entah kenapa, masa ikut daddy dan mummy pergi kedai buku MPH, Qisy jadi teruja. Qisy rasa macam nak semua buku-buku kat kedai tu. Daddy pun belilah buku pertama untuk Qisy. Kata daddy;

Besar nanti, daddy tau Qisy mesti suka membaca.

Ikut perangai daddy kot. Daddy ni ulat buku. Dia pun dah 7 buah buku dia tulis. Apa pun, thank you daddy!

2. Qisy jadi pembawa virus

Jangan salah faham tau! Bukan virus H1N1, tapi virus sakit mata. Qisy dapat sakit mata kanan. Mungkin berjangkit kat nurseri kot.

Qisy 7 bulan 4

Yang bestnya, berjangkit kat daddy pulak. Kesian dia kena cuti sehari dari bersiaran langsung sebagai pengacara studio masa Tilawah al-Qur’an Kebangsaan kat Perak.

Lepas tu berjangkit kat mummy, pastu berjangkit kat Aunty Babe yang selalu datang KL untuk urusan kerja dan tengok Qisy. Soriiii semua…

3. Qisy dah boleh duduk

Qisy 7 bulan 2

Bab ni yang paling best. Qisy dah pandai duduk I tell you. Cuma masa tu sedang gigih berusaha untuk ‘landing’ dari duduk kepada meniarap. Pernah sekali Qisy macam terjatuh. Sakitttt… tapi nasib baik mummy ada 🙂 Sayang mummy!!!

Qisy terpaksa berhenti dulu… jumpa lagi ek!

Bab

Advertisements

Kenduri Cik Da 2Sempena hari perkahwinan Cik Ida yang bertemakan warna turquoise, mummy dan daddy belikan dress warna turquoise. Cantik tak?

Kenduri Cik Da 3Mummy siap beli ikat kepala lagi. Hihihi

Naik walkerNo. 1 – Qisy dah pandai naik walker. Pinjam cousin punya 🙂

Pegang BotolNo. 2 – Qisy pandai pegang botol susu sendiri

Jalan ke PCBKelik Kelate, jale-jale kat PCB

Walker baruDaddy beli walker baru tapi tinggal kat Kelantan 😦

Pakai tudungJadi model tudung. Hehehe

Tudung ArabJadi model lagi…

Aiman, aunty dan Tok MaBergambar bersama aunty, Abg Aiman dan Tok Ma di Kelantan. Best sangat-sangat!!!

Qis 5 monthsJalan-jalan dengan mummy & daddy

Qis 5 months 1

Qis 5 months 2Temankan daddy buat kerja, menaip-naip 🙂

Q 5 bulanSekarang Qisy suka tidur meniarap. Entahlah kenapa kata daddy.

Q 5 bulan 2Penat tidur selepas daddy dan mummy bawa keluar jalan-jalan petang

Q 5 bulan 1Dads’ dan Moms’ Princess… Princess Qistina

q1Sajer jer ni… takder idea nak tulis apa. Hik hik hik 🙂

Horey!!! Qisy dah pandai meniarap! Susah tau. Daddy pesan, kena sentiasa usaha, jangan putus asa!

Go Qisy!!!

qisy-merangkak-1

qisy-meniarap-2

qisy-meniarap-3

qisy-meniarap-5

qisy-meniarap-6Fuh!!! Penat betul nak sampai tahap berjalan… doakan moga Qisy boleh berjalan tau! 🙂

120-8Muka garang, Ggrrrr…. Takut tak?

120-7Kena Daddy ikat sebab Qisy selalu hisap jari… 😦

120-5

120-6Bila Mummy pergi ke sekolah, Daddy jaga Qisy. Ni baru lepas mandi 🙂

120-31Zzzzzzz…

120-41Gaya tidur Qistina yang terkini 🙂

120-12

120-21Seronok main dengan mummy!!!